Zorg nodig in het buitenland? Bel de Helpline

Heb je op reis vragen over je gezondheid? Moet je onverwacht naar de dokter of het ziekenhuis? Of versta je een buitenlandse arts niet goed? Bel dag en nacht onze Helpline op +31 13 468 04 02.

Onze Helpline is er voor je

  • 24/7 bereikbaar
  • Hulp van Nederlandse verpleegkundige
  • Gratis talk binnen 1 minuut geregeld

Bel +31 13 468 04 02

Man op vakantie belt met de Helpline

# Stel al je gezondheidsvragen in het Nederlands

Je krijgt een Nederlandse verpleegkundige aan de lijn. Moet je toch naar een lokale arts? Wij helpen een (huis)arts in de buurt te vinden.

# Gratis tolk in het buitenland

Beland je in het buitenland bij een arts die een vreemde taal spreekt? En begrijp je niet goed wat de arts vertelt? Wij regelen gratis een tolk voor je. In meer dan 350 talen en dialecten. Bel 24 uur per dag de Helpline: +31 13 468 04 02. Je krijgt van ons een telefoonnummer en een code. Bel dit nummer en krijg binnen 1 minuut een tolk aan de lijn.

# Spoedsituatie? Wij schieten je rekening voor

Bel altijd eerst de CZ Helpline. Wij helpen je bij het betalen van je rekening. Let op: wat je uiteindelijk vergoed krijgt, hangt af van hoe je verzekerd bent via je zorg- en of reisverzekering.

Spoedzorg in het buitenland

Als je in het buitenland bent en zorg nodig hebt, krijg je dat niet altijd automatisch vergoed. Dit hangt af van hoe je verzekerd bent.

Heb je alleen een Just basisverzekering?

Dan krijg je bij spoedzorg in het buitenland maximaal hetzelfde bedrag vergoed als dat we in Nederland voor die zorg zouden betalen. In sommige landen is zorg veel duurder. En moet je dus zelf de rest van de kosten betalen.

Ben je aanvullend verzekerd?

Met Just Live krijg je spoedhulp tijdens kort verblijf in het buitenland volledig vergoed. Overal ter wereld. Je krijgt ook spoed tandzorg vergoed. Het is altijd handig om een goede reisverzekering af te sluiten.

Geen zorgen over je rekening

Spoedsituatie? Bel altijd eerst de Helpline. Wij helpen je bij het betalen van je rekening. Bij een buitenlandse (huis)arts of apotheek betaal je de rekening soms eerst zelf. Met de Just declareren app krijg je snel je geld weer terug.

Niet-spoedeisende hulp in het buitenland

Kies je zelf voor een behandeling in het buitenland? Voor niet spoedeisende hulp moet je soms vooraf toestemming bij ons vragen.
Bekijk de vergoeding

Zorgkosten bij een negatief reisadvies

Zorgkosten bij een negatief reisadvies vergoeden we niet. Check dus vóór je vertrek of de overheid een negatief reisadvies (oranje of rood) heeft afgegeven vanwege besmettelijke ziekteverwekkers zoals het coronavirus. Ga je naar een gebied met negatief reisadvies? Dan krijg je geen vergoeding uit je aanvullende verzekering als je deze ziekteverwekkers oploopt en daardoor zorg nodig hebt.

Terug van je reis

Hulp nodig in het buitenland?