Vergoeding zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden

Wat krijg je vergoed voor zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden? Bekijk de vergoeding in onze zorgverzekeringen.

Wat krijg je vergoed?

Met zelfmeetapparatuur kan je de stollingstijden van je bloed bepalen. Het gaat om apparatuur met bijbehorende teststrips, een vingerpriksysteem met lancetten en vloeistof. Je komt voor vergoeding in aanmerking als je langetermijnpatiënt bent of door je werkzaamheden niet in staat bent voor controle naar de trombosedienst te gaan. Het gaat bijvoorbeeld om de volgende aandoeningen:

  • Cardiomyopathie
  • Kunsthartkleppen
  • Hartritmestoornissen
  • Longembolie bij recidiverende patiënten
  • Trombosebeen bij recidiverende patiënten

Je krijgt deze vergoeding als je naar een zorgverlener met een contract voor je behandeling gaat. Met deze zorgverleners hebben wij namelijk afspraken gemaakt over kwaliteit en prijzen. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je misschien niet alles vergoed.

Eigen bijdrage

Nee, je betaalt geen wettelijke Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Eigen risico

In 2023 is het verplicht eigen risico € 385 per jaar.

De vergoeding vanuit de basisverzekering valt onder het eigen risico. Heb je gekozen voor een vrijwillig eigen risico? Dan verrekenen we de kosten eerst met je verplichte eigen risico en daarna met je vrijwillig eigen risico. Als je je eigen risico voldaan hebt, wordt deze zorg uit je verzekering vergoed tot het maximum bedrag waarvoor je bent verzekerd. Het eigen risico geldt voor verzekerden vanaf 18 jaar.

Waar kan je terecht?

Zelfmeetapparatuur voor bloedstollingstijden wordt geleverd door je trombosedienst. Op zoek naar een trombosedienst met een contract voor zelfmeetapparatuur? Vind een trombosedienst bij je in de buurt.

Je leent dit hulpmiddel. Als het apparaat niet meer goed werkt, kan je deze vervangen. Je kunt daarvoor direct contact opnemen met je trombosedienst.

Hulp nodig? Just Ask!

Op vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) en maandag 10 april (Tweede Paasdag) zijn wij gesloten.