Vergoeding verslavingszorg

Hulp om van een verslaving af te komen krijg je vergoed uit je basisverzekering. Het kan gaan om een behandeling met of zonder opname.

Je vergoeding in het kort

Basisverzekering

100% vergoed

Aanvullende verzekering

Geen extra vergoeding

Eigen risico

Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.

Eigen bijdrage

Je betaalt geen Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.

Verwijzing nodig?

Ja, van je behandelend arts

Wat krijg je vergoed?

Je krijgt verslavingszorg vergoed uit je basisverzekering. Het kan gaan om klinische of ambulante zorg. Bij klinische zorg verblijf je (gedeeltelijk) in een instelling voor verslavingszorg. Bij een ambulante behandeling is geen opname nodig.

Waar kan je terecht?

Je kunt terecht bij een zorgverlener met een contract voor gespecialiseerde GGZ. Op zoek naar een zorgverlener met een contract voor deze zorg? Vind een zorgverlener bij je in de buurt.

Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Of wil je een behandeling volgen in het buitenland? Dan krijg je misschien minder vergoed. Ook moet je dan vooraf een akkoordverklaring bij ons aanvragen. Daarvoor hebben we de verwijzing nodig, het intakeverslag en de MATE staat voor Meten van Addicties voor Triage en Evaluatie. MATE is een instrument dat geschikt is voor het meten van patiëntkenmerken in de verslavingszorg en de geestelijke gezondheidszorg.
.

Hulp nodig? Just Ask!