Vergoeding medicijnen

Met je basisverzekering Just Basic krijg je de meeste medicijnen op recept volledig vergoed. Je betaalt wel eigen risico en soms een eigen bijdrage. Zo zit het.

In het kort

  • Je hebt een recept nodig van je arts
  • Je betaalt Bedrag dat je zelf betaalt voordat wij je zorg vergoeden. In 2021 is je eigen risico € 385 per jaar. Je betaalt dit alleen voor zorg uit de basisverzekering. En alleen als je 18 jaar of ouder bent. Heb je gekozen voor een hoger, vrijwillig eigen risico van € 685 of € 885? Dan is dat het eigen risico dat je per jaar betaalt.
  • Je betaalt soms een Voor sommige zorg betaal je een wettelijke eigen bijdrage. Je betaalt dan een deel van je zorg, medicijnen of hulpmiddelen zelf.
  • Je krijgt meestal het Sommige medicijnen werken hetzelfde, maar verschillen in prijs. In dat geval vergoeden wij alleen het medicijn met de laagste prijs: het voorkeursmedicijn.
    Meer over het voorkeursbeleid medicijnen

Welke medicijnen krijg je vergoed?

Heb je een recept van je arts? Dan krijg je de meeste medicijnen gewoon vergoed.

Wat gaat het jou kosten?

Naast het eigen risico betaal je soms een eigen bijdrage. Dit is nooit meer dan € 250 per jaar, voor alle medicijnen samen. Je kunt bij je apotheker checken of je voor jouw medicijn een eigen bijdrage betaalt, en hoeveel.

Waar kan je je medicijnen halen?

Online bestellen

Je kunt ze gewoon online bestellen en thuis ontvangen. Vraag je huisarts dan wel om het recept naar de Thuisapotheek of eFarma te sturen. Of stuur het originele recept zelf naar een van deze online apotheken.

Naar de apotheek

Ga je liever naar een apotheek bij jou in de buurt? Kan ook gewoon. Ga dan wel naar een apotheek met een contract. Want bij een zorgverlener zonder contract krijg je minder vergoed.

Vind een apotheek bij je in de buurt

Wat moet je nog meer weten?

Voor sommige medicijnen heb je een artsenverklaring nodig. Of toestemming van ons. In dit overzicht zie je voor welke medicijnen dit geldt.

Voordelige malariapillen

Bestel je malariapillen online bij eFarma en betaal voor 12 pillen slechts € 29,50. Een tientje goedkoper dan bij andere apotheken!

Ontdek je voordeel

Veelgestelde vragen over medicijnen

Hulp nodig? Just Ask!