Voorkom blessures met de tips van onze fysiotherapeut

Tim Faatz Tim Faatz 1:45

Van bankhangen naar bankdrukken: je mag weer naar de sportschool! Of lekker trainen met je teamies bij de sportclub. Wel even oppassen voor blessures. Om je spiergeheugen een beetje op te frissen heb ik 5 tips voor je.

Tips van de fysiotherapeut

# 1 Eerst een warming up

Ga bijvoorbeeld op de fiets naar de sportschool of je sportclub. En doe je krachtoefeningen? Warm dan op met 10 herhalingen met een licht gewicht.

# 2 Bouw rustig op

Je lijf moet waarschijnlijk weer even wennen aan al dat sporten, dus doe die eerste trainingen niet té fanatiek.

# 3 Train verantwoord

Ergens pijn? Vervelend. Gelukkig kan je vaak nog gewoon sporten. Train tot áán de pijn. Squat wat minder diep, pas het gewicht aan, speel meer over of probeer je spiergroep op een andere manier te trainen.

# 4 Beloon je spieren

Je spieren hebben hard gewerkt. Zorg dat ze goed herstellen met een dagje rust - lekker wandelen mag natuurlijk wel – en gezond eten.

# 5 Slaap lekker!

Na het sporten lekker slapen! 6 tot 8 uur slaap kan zelfs blessures voorkomen. En vergeet niet dat alcohol, telefoongebruik en tv kijken voor het slapengaan je slaapkwaliteit negatief beïnvloeden.

Foto van een mobieltje met App de Fysio op scherm

Toch te fanatiek geweest?

De online fysio helpt, ook bij sportblessures. Regel snel een videoconsult met een erkende fysiotherapeut. En ga meteen aan de slag met je persoonlijke oefenprogramma.

Maak kennis met de online fysio

Tim Faatz

Tim Faatz


Tim Faatz is fysiotherapeut. Hij richt zich vooral op schouder-, knie- en enkelklachten, revalidaties en het voorkomen van klachten. Mentaal blijft deze sportieve fysiotherapeut in beweging door zich te specialiseren tot manueel- en sporttherapeut.